Théâtre du Rideau Vert

The project was the full renovation of a 40 years old practice theater.The challenge was to design a new theatre on a very narrow lot in the heart of town, with a tight construction deadline of just five months.

  • Building

    • Nearly the whole building was replaced by a more modern functional design that has won rave reviews.
  • Site

    • The exiguity of the terrain and the impossibility to increase the ground area require lots of cleverness to develop a functional and modern design.
  • Height

    • The need to maintain the existing height of the building was a crucial factor in the development of a high-performance design.
    • Two walls were preserved and reinforced during construction.
    • The obtuse angle at the intersection of the two walls is located in the fly tower, an unconventional shape that required special treatment.
  • Chair

    • In order to upgrade the room capacity while respecting the norms of evacuation, a new design for chairs is especially developed for the project
    • The seating and the back are both retractable, giving room for the required space within rows.

Sorry!

感谢浏览Scéno Plus网站,如需中文信息请点击‘‘制作’‘部分。

Thank you for visiting Scéno Plus website. You can access to information in mandarin by visiting the «Production» section.

Merci d'avoir visité scéno plus production. Vous pouvez accéder à l'information en mandarin en visitant la page «production».

制作公司