Centre for Conservation of Boreal Biodiversity

Zoo sauvage of St-Félicien

In developing the concept for the new Centre for Conservation of Boreal Biodiversity (CCBB) at the Zoo sauvage de St-Félicien in Québec, Canada, Scéno Plus never lost sight of its prime objective: to outfit the centre with a high-performance facility, harmoniously integrated with the zoo site.

  • Territory

    • Use of local materials, such as wood essences and granite from the region.
    • Creation of a convivial, welcoming place that would be open to nature.
    • Create of a multipurpose venue adapted not only to CCBB requirements but also to needs in the region.
  • Integration

    • Embedding the large volume of the giant screen theatre in the cliff minimized the visual impact of construction on the environment.
    • The large panoramic windows and terraces respond to the need for transparency and openness on nature in the wild.
  • Path

    • Special attention was paid to fluid circulation, with the educational pathway following through from the auditorium to the discovery workshop and from the nature pathways to the giant screen cinema.
  • Multipurpose venue

    • Everything was done to create a multifunctional, high-performance building that responds to a wide range of needs.

Sorry!

感谢浏览Scéno Plus网站,如需中文信息请点击‘‘制作’‘部分。

Thank you for visiting Scéno Plus website. You can access to information in mandarin by visiting the «Production» section.

Merci d'avoir visité scéno plus production. Vous pouvez accéder à l'information en mandarin en visitant la page «production».

制作公司